Hoe u zich voorbereidt op een fotoshoot voor huisdieren: toptips van twee professionele huisdierenfotografen

Een kleine grijze hond met een feestmuts en een vlinderdas krijgt traktaties van handen die in beeld komen

Als ontwerpster en maker van vlinderdasjes voor katten en honden heb ik heel wat fotosessies voor huisdieren meegemaakt. Het kost veel werk en organisatie om die schattige foto's te maken van zowel katten als honden die laten zien hoe schattig ze eruit zien in een vlinderdas van wol en snorharen, om nog maar te zwijgen van geduld !

Een persoonlijke huisdierfotografiesessie is een geweldige manier om de persoonlijkheid van uw harige familielid vast te leggen. We kunnen allemaal foto's maken met onze cameratelefoons, maar investeren in een speciale fotoshoot voor huisdieren, met een professionele huisdierenfotograaf, kan zorgen voor werkelijk verbluffende foto's... en u kunt zelfs op de foto's staan ​​met uw kat of hond.

Een huisdierenfotograaf kan de energie van uw hond of de uitdrukkingen van uw kat vastleggen terwijl ze met u omgaan. Een magische herinnering om te koesteren van de ongelooflijke relatie die je deelt met je harige metgezel.

Terwijl ik overweeg om mijn volgende Dog Bow Tie-fotoshoot hier in Amsterdam te organiseren, nam ik contact op met twee tophuisdierfotografen om hen te vragen naar hun beste tips voor eigenaren van gezelschapsdieren die overwegen een huisdierfotografiesessie te boeken.

De dierenfotografen

Ik heb met beide gesproken Richard Heald , al meer dan 19 jaar een Britse fotograaf die gespecialiseerd is in dierenfotografie.

een zwart-witbeeld van een blanke man met een baard en een zwarte jas met een blanke vrouw die haar hoofd op zijn schouder rust. Ze draagt ​​een geruite jas en hoed. Ze glimlachen allebei.

En Aurélie Four , een Britse en Europese trouw- en lifestylefotograaf voor mensen die van honden houden.

Een blanke Franse vrouw kijkt neer op haar corgi, Marcel

Aurélie reist vaak met haar Corgi, Marcel, een professioneel hondenmodel. De twee zijn samen geboekt voor verschillende commissies. Op het moment van schrijven zijn ze erg druk bezig geweest met het maken van media-inhoud en advertentiecampagnes rond de Engelse kroning van koning Charles.


Welke toptips zou je huisdiereigenaren aanraden om te overwegen voordat ze een huisdierfotografiesessie boeken?

Richard:

Overweeg zeker wat u uit de sessie wilt halen, inclusief eventuele specifieke foto's van uw hond.

Bedenk waar de uiteindelijke afdrukken naartoe gaan, zodat u duidelijk weet welk formaat u nodig heeft

En als ze de afbeeldingen voor Instagram willen, om ervoor te zorgen dat de fotograaf er een paar krijgt in een 1x1-formaat

Houd voordat u een huisdierfotograaf boekt rekening met het beste moment van de dag waarop uw huisdier gefotografeerd kan worden. Is uw hond 's ochtends actiever en zo ja, zou een ontspannen middagslot dan een betere optie zijn?

Een zwart-wit afbeelding van een puppy

"Jess" foto door Richard Heald

Aurélie:

Vraag jezelf af of je gezelschapsdier comfortabel is met een camera? Zo niet, train ze dan, wees erop voorbereid dat dit tijd zal kosten en duw ze nooit. Honden houden zich bezig met menselijke gezichten, camera's kunnen dit in de weg staan, dus oefen met ze en bouw een positieve, lonende associatie met de camera voor ze op. Geef ze iets lekkers, een favoriet speeltje, je positieve, vrolijke stem. Prijs en beloon ze voor het kijken naar de camera. En geef voldoende pauzes.

Overweeg of je met je gezelschapsdier op de foto wilt of niet (ik raad iedereen ten zeerste aan om in te stappen, zodat je samen herinneringen hebt)

Onderzoek huisdierenfotografen om er zeker van te zijn dat hun fotografiestijl u aanspreekt en dat het werkt voor uw gezelschapsdier (dus geen studiosessie boeken voor een dier dat snel bang is of gevoelig is voor licht, flitsen, warmte enz...)

Wees duidelijk over wat uw huisdier wel en niet leuk vindt. Communiceer dit met de fotograaf zodat jullie samen hun grenzen kunnen omzeilen

Onthoud dat hoewel de kosten van een huisdierfotografiesessie misschien hoog lijken, het herinneringen zal vastleggen die voor altijd blijven bestaan.

Een stel staat in een deuropening elkaar aan te kijken, een hond zit tussen hen in. Ze zijn allemaal in silohuette.

Foto door Aurélie Four

Hoe raad je huisdiereigenaren aan om hun hond voor te bereiden op de fotografiesessie?

Richard:

Laat uw huisdier voor de sessie vers trimmen.

Zorg ervoor dat uw hond ontspannen is. Misschien hebben ze een grote wandeling nodig voor de sessie om overtollige energie te verbranden als je een prikkelbaar huisdier hebt.

Beslis voorafgaand aan de sessie of u uw huisdier gefotografeerd wilt hebben met zijn halsband of zonder of zelfs beide?

Overweeg of je in de opnames wilt zijn of niet en kleed je dienovereenkomstig. U wilt geen kans missen omdat u niet het gevoel heeft dat u er op uw best uitziet.

Aurélie:

Zorg ervoor dat uw gezelschapsdier gewend is aan de camera en zich op zijn gemak voelt.

Oefen vóór de sessie basistrainingscommando's, geleidelijk en altijd positief.

Verwen uw gezelschapsdier (dit kan zijn: verzorgen, borstelen, traanvlekken verwijderen...)

Train uw dier vóór de fotosessie als het jong en energiek is (maar niet zozeer dat het uitgeput is), of laat het rusten als uw huisdier ouder is.

Geef ze die dag een lichtere maaltijd. Een hongerige hond zal gaan kwijlen, dus dat wil je vermijden, maar houd voldoende trek in wat lonende lekkernijen om een ​​goede motivatie te zijn om commando's te gehoorzamen.

Wat kan een huisdiereigenaar verwachten van een huisdierfotografiesessie met jou?

Richard:

Een ontspannen informele sfeer, de fotosessies zijn voor een uur ingepland, waardoor we alle tijd hebben om uw huisdier op zijn mooist vast te leggen en ik doe er graag langer over als dat nodig is. Een deel van de ervaring is ook om plezier te hebben tijdens de shoot en ervoor te zorgen dat de huisdieren zich ontspannen en op hun gemak voelen om te pronken met hun karakter en persoonlijkheid.

Een spaniël die links van de camera kijkt

"Molly" Foto door Richard Heald

Aurélie:

Ze kunnen een ontspannen sessie verwachten, aangepast aan uw gezelschapsdier, vastgelegd in natuurlijk licht en door iemand die dieren kent, begrijpt en liefheeft (ik heb ook een training gevolgd over het lezen van de tekenen van stress bij honden en uitgebreide ervaring in het werken met honden op filmsets). Ik poseer zelden dieren en benader het in plaats daarvan documentair.

Een blanke vrouw met witte platte schoenenbenen staat naast een miniatuurteckel die een crèmekleurige bloemenkroon draagt

Foto door Aurélie Four


Wat zijn 3 handige dingen die een huisdiereigenaar kan meenemen naar een huisdierfotoshoot?

Richard:

  1. Lekkernijen waar uw huisdier dol op is
  2. Het favoriete speeltje van uw huisdier
  3. De favoriete deken van uw huisdier

Aurélie:

  1. Het favoriete speeltje of de traktatie van uw huisdier, afhankelijk van wat ze het liefste hebben.
  2. Een handdoek, borstel en huisdiervriendelijke doekjes (hoewel ik die ook altijd meeneem naar een fotoshoot voor huisdieren)
  3. Een gewone halsband en riem (effen werkt vaak beter voor foto's). Beide moeten schoon zijn. Indien nodig, een lange trainingslijn voor die dieren die niet los kunnen lopen (ik kan dit desgewenst verwijderen)

Wat zijn enkele veelvoorkomende misvattingen/fouten die huisdiereigenaren maken bij het boeken van een huisdierfotografiesessie:

Richard:

Omdat ze denken dat hun huisdier constant stil moet zitten, zijn enkele van de beste foto's de foto's die tussen de foto's worden gemaakt.

Gestresst raken als hun huisdier de eerste 10 minuten niet presteert, er is genoeg tijd in elke sessie.

Ik maak me zorgen over de tijd, ik trek een uur uit, maar het is geen probleem als de sessie vroeg of laat eindigt, ik laat het je weten zodra ik genoeg foto's heb

Om te vergeten me te laten weten of er een bepaalde opname is waarvan je wilt dat ik die maak.

Aurélie:

De fotograaf niet vertellen over specifieke dingen die uw dier comfortabel of ongemakkelijk maken.

Een fotograaf boeken wiens stijl ze niet leuk vinden (altijd de moeite waard om hun website te bekijken om hun werk te zien of om voorbeelden te vragen)

De kleine lettertjes niet lezen (dwz is de vergoeding alleen voor de sessie of inclusief digitale afbeeldingen?)

Ervan uitgaande dat uw huisdier een natuurlijke poser is en ze niet traint voorafgaand aan de fotoshoot.

Heb je enig advies over hoe je een huisdier comfortabel maakt tijdens een fotoshootsessie?

Richard:

Ik laat het huisdier altijd rondrennen en wennen aan de omgeving. Als het huisdier behoefte heeft aan een drankje of rustperiodes of een ren in mijn tuin, dan is dat helemaal prima, we hebben alle tijd.

Aurélie:

Zorg voor een geduldige sfeer tijdens de fotoshoot. Ik raad ook ten zeerste aan om de tijd te nemen om uw huisdier voorafgaand aan de sessie te trainen.

Zorg ervoor dat de fotoshoot van het huisdier plaatsvindt in een omgeving waar uw huisdier zich prettig bij en in voelt. Denk aan lawaai, geuren etc.

Zorg dat u water en waardevolle lekkernijen / speelgoed bij de hand hebt

Houd rekening met het weer en werk rond de temperaturen (d.w.z. vroeg of laat in de warmere maanden en een locatie met beschutting indien buiten)

Wat zijn jouw beste tips over hoe eigenaren van gezelschapsdieren de beelden kunnen gebruiken na de fotoshoot met huisdieren: Een spanielpuppy dat in zwart-wit wordt gefotografeerd

"Wensley" foto door Richard Heald

Richard:

Ik voeg een 30 x 20 cm gemonteerde afdruk toe aan de sessie en ten minste 10 digitale afbeeldingen, dus ik raad aan om alle afbeeldingen op hetzelfde papier af te drukken.

Ik bied ook een optie met meerdere openingen aan met 9 afbeeldingen van verschillende grootte, dus het is goed om na te denken welke afbeeldingen in je gemonteerde frames passen

Ontvang de afbeeldingen in het juiste formaat zodat je je harige trots en vreugde kunt delen op sociale media (en het taggen van je huisdierfotograaf wordt altijd zeer gewaardeerd)

Als u niet zeker weet welke van de vele afbeeldingen u wilt afdrukken, laat dan eerst enkele kleinere versies van de digitale bestanden afdrukken. Alles ziet er altijd iets anders uit in een fysiek formaat.

Aurélie:

Maak een back-up van de digitale afbeeldingen die u ontvangt (op meerdere plaatsen)

Druk ze af, op canvas, in een album, losse foto's om in te lijsten

Laat ze zien - laat ze niet op een computer staan ​​en geniet ervan!

Laat uw favoriete afbeelding van uw huisdier afdrukken in een medaillon om altijd te dragen.

Een trouwring zit op een poot, gefotografeerd in zwart-wit

Foto door Aurélie Four

En Aurélie, als trouwfotograaf - wat zijn enkele geweldige manieren waarop mensen hun huisdier op hun trouwdag kunnen betrekken?

Terwijl je die zeer belangrijke leden van de familie aanwezig hebt op je bruiloft, raad ik je ten zeerste aan om hun persoonlijkheid in overweging te nemen en ze niet te pushen, en ze slechts een deel van de dag "in pawson" op te nemen (meestal ceremonie en enkele foto's) en een oppas te hebben voordat en daarna kunnen ze uitrusten en weg zijn als het hen te rumoerig wordt.

U kunt uw huisdier een speciale rol op de dag laten spelen in pawson (ringdrager, een van de bijna-gehuwden door het gangpad lopen...) en vervolgens voor enkele foto's als ze zich hier prettig bij voelen.

Door ze op te nemen in de foto's van de bruid en bruidegom die zich klaarmaken of zelfs een speciale pre-wedding fotografiesessie kan een ontspannen manier zijn om wat visuele herinneringen aan hen op te halen op de dag voor de hectiek van de dag.

Zorg voor een taarttopper die is gemaakt om op je gezelschapsdieren te lijken (eetbaar of gevilt om op hen te lijken en bewaar het dan voor jubileums)

Laat huwelijksbedankjes maken met hun afbeelding of draag misschien een accessoire (sokken, een medaillonketting) met hun foto of een illustratie van hen om ze op een gedenkwaardige manier bij de dag te betrekken.


Wat zijn de top 3 foto's die je het liefst vastlegt van het gelukkige paar en hun huisdier op hun trouwdag?

  1. Ceremoniefoto's als die er een rol in hebben (de ringen brengen...)
  2. Ze op de groepsfoto hebben en foto's met de pawrents.
  3. Algemene ontspannen, openhartige foto's tijdens de ceremonie en daarna.

Bedankt Richard en Aurélie voor het delen van je inzichten en tips over huisdierfotografie! Ik heb zeker een aantal nuttige ideeën voor het organiseren van mijn volgende Wool & Whiskers-fotoshoot - nu nog baasjes vinden die hun honden mee willen nemen naar een leuke en ontspannen Dog Bow Tie-fotoshoot! Trakteer abonnees, houd mijn hondenmodel in de gaten binnenkort in je inbox!

Mocht je een van beide huisdierenfotografen willen volgen; Richard Heald of Aurélie Four (en haar prachtige corgi Marcel), vind hun Instagram-handvatten en websites hieronder.

Richard Heald:
Locaties: Horsforth, VK
Aurélie Vier:
Locaties: Londen, VK + Frankrijk/EU
Instagram: @photobya4

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Follow @JellyBeanDemo