Waarom wol?

 

We gebruiken alleen wol om vele redenen;

  • Het is een natuurlijk , mooi en zacht textiel, elk Wool & Water stuk is handgemaakt door Alice met behulp van de zachtste vezels en melanges zoals Lambswool , Merino , Alpaca en Wensleydale .
  • Als hernieuwbare vezel is het duurzaam , zolang er schapen, geiten, konijnen en muskusossen zijn (om er maar een paar te noemen) zal er wol zijn.
  • Wol heeft van nature een hoge UV-factor , aanzienlijk hoger dan synthetisch textiel.
  • Vanwege de natuurlijke hoge elasticiteit is wol een slijtvaste , duurzame vezel die met de drager meerekt en dan veel langer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm dan synthetische kledingstukken.
  • Het is vlek- en statisch bestendig dankzij de natuurlijke oliën in de wolvezel. Deze laag zorgt ervoor dat vlekken niet worden opgenomen en dat er aanzienlijk minder stof wordt opgenomen. Geen risico op barstende, statisch elektrisch geladen kledingstukken van wol en water!
  • Wol is bestand tegen huisstofmijt waardoor het een anti-allergene vezel is.
  • Wol is ademend en reageert op lichaamstemperatuur. Wol houdt je warm, maar geeft warmte en vocht af als je het warm hebt, zodat je huid comfortabel kan ademen.
  • Omdat wol een natuurlijke vezel is, is wol biologisch afbreekbaar , dus als je wilt, kun je je Wool & Water-kledingstuk toevoegen aan de compost om je grond te helpen bemesten... maar we hopen dat je er te veel van houdt om dat te willen doen!

...dus waarom zou je niet voor Wool! kiezen?

Raadpleeg de verzorgingspagina voor duidelijke instructies over het onderhoud van uw Wool & Water-kledingstukken, zodat u ze vele jaren kunt dragen, ervan genieten en koesteren.
Houd er rekening mee dat elke Wool & Water-bestelling wordt geleverd met onderhoudsinstructies.
We hopen dat je de Wool & Water-blog bezoekt voor regelmatige updates over nieuwe ontwerpen, kleurstellingen en inspiratie, of volg ons op;
Twitter: @woolandwaterltd
Instagram: @woolandwaterltd
Pinterest: Wol en Water Ltd
Facebook: Wol en Water Ltd