5 spookachtige dierenverhalen..of staarten!

Heb je ooit een spook gezien? Dat heb ik, maar dat is voor een andere dag... Met Halloween voor de deur werd ik nieuwsgierig naar spookhuisdieren.

De enige bovennatuurlijke ervaring van mijn vader was het nogal bizar zien van een spookhond, niet dat hij dat op dat moment besefte. Ik vroeg hem om me zijn verhaal opnieuw te vertellen voor deze post:

'Het was in het huis van je grootvader in Ettington (VK). Het huis was een kapel geweest en er stonden grafstenen in de tuin. Er was een deur tussen de keuken en de bovenverdieping van het huis en die hielden ze dicht om te voorkomen dat de kat daarheen zou gaan.

Ik was boven en toen ik onze slaapkamer verliet, zag ik een kleine hond aan de andere kant van de overloop. Ik nam aan dat het de kat was en ging naar beneden, opende de deur en ging de keuken binnen.

Ik zei dat de kat boven was en zij [de familie] zeiden nee en wezen de kat opgerold op een stoel aan. Ik zei dat ik haar boven had gezien en ze zeiden allemaal oh dat is de spookhond. Maak je geen zorgen. Ze waren er allemaal erg blasé over.

Mijn nieuwsgierigheid naar spookkatten en -honden bracht me ertoe veel merkwaardige verhalen online te ontdekken. Hier zijn enkele van de spookachtige staarten die ik met je wilde delen.

1. Greyfriars Bobby

Standbeeld van Bobby de hond van Greyfriars

Toen John Gray in 1850 met zijn gezin in Edinburgh aankwam, nam hij een functie als nachtwaker aan bij de politie van Edinburgh. Om hem gezelschap te houden tijdens de lange nachten dat hij door de straten sjokte, kreeg John een Skye Terrier die Bobby heette. Ze werden een bekend gezicht, mens en hond, altijd samen door regen of zonneschijn.

8 jaar later stierf John aan tbc en werd begraven in Greyfriars Kirkyard. Bobby weigerde ondanks het vaak grimmige weer het graf van zijn meester te verlaten. Ondanks vele pogingen van de tuinman en tuinman om Bobby uit te zetten, hebben ze uiteindelijk een schuilplaats voor hem gemaakt naast het graf van John Gray.

Bobby's toewijding veroverde harten en leidde tot zijn roem. Dagelijks verzamelden zich menigten om hem elke dag om 13.00 uur uit zijn schuilplaats te zien draven voor zijn maaltijd in het plaatselijke koffiehuis dat hij vaak met John bezocht.

Bobby bleef de volgende 14 jaar op het kerkhof van zijn meester, tot aan zijn eigen dood in 1872. De inwoners van Edinburgh waren zo ontroerd door Bobby's leven dat ze een standbeeld oprichtten om hem te eren, dat in 1873 werd onthuld.
Tot op de dag van vandaag zijn er veel meldingen van mensen die Bobby's geblaf hoorden en zelfs sommigen beweerden hem te zien terwijl hij nog steeds het graf van John Gray bewaakte.

2. Morris de kat

Morris de spookkat

Het Crescent Hotel uit 1886 in Eureka Springs, Arkansas, wordt beschouwd als een van de meest spookachtige hotels in Amerika. Er zijn meldingen van allerlei bovennatuurlijke gebeurtenissen en waarnemingen, maar degene die me het meest aanspreekt, is die van Morris the Cat.

Meer dan 50 jaar geleden werd Morris, een golden tabby, een onofficiële gastbegroeter in het hotel. De eigenaren hebben uiteindelijk een kattenluik voor hem gemaakt. Hij stierf in 2000, maar wordt tot op de dag van vandaag gezien in zijn favoriete stoel, terwijl hij door de rozentuin loopt (waar hij begraven ligt) of door de gangen van het hotel dwaalt.

3. Preston de bokser

Preston de bokserhond

Elke Halloween verschijnt Preston de Boxer-hond naar verluidt in de straten van de wijk Belmont Hisboro in Nashville. Blijkbaar is Preston een behulpzame geest met de intentie om trick or treaters te beschermen terwijl ze van deur tot deur gaan. Het verhaal gaat dat hij vele jaren geleden stierf terwijl hij een kind op Halloween-avond beschermde, hem uit de weg van een voertuig duwde, en sindsdien gaat hij door met zijn goede werk.

Mensen hebben beweerd dat ze door zijn aanwezigheid van de weg werden geduwd, auto's ontweken of zelfs zijn beschermende geblaf hoorden. Bewoners laten zelfs een paar hondenkoekjes voor hem achter als bedankje.

4. Leona, de Terriër van het Holly Hotel

Terriër op hotelbed

Een ander spookhotel, The Historic Holly Hotel in Michigan, claimt de meest beruchte locaties van paranormale activiteit te zijn. Naast meldingen van mysterieuze sigarenrook, parfum en spookachtige stemmen zijn er de waarnemingen van Leona, de terriër die in de jaren twintig toebehoorde aan de oorspronkelijke eigenaar van het hotel, de heer Hirst. Leona wordt vaak door de gangen zien rennen en tegen de benen van mensen aanlopen. Chef-koks in de ontbijtploeg hebben gemeld dat ze haar hebben horen blaffen om hen te verwelkomen.

5. Seamus de kroegkat

Pub kat

De Snickleway Inn in York, VK heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Vroeger was het de Angler's Arms en daarvoor een bordeel en zelfs een buskruitopslagplaats. Zo'n gevarieerde geschiedenis heeft blijkbaar geresulteerd in nogal wat verschijningen, waaronder mevrouw Tulliver en haar kater Seamus.

Seamus laat zijn aanwezigheid voelen door tegen de benen van nietsvermoedende drinkers te wrijven, niet al te slechte manier om achtervolgd te worden als je het mij vraagt!

-------

Deze spookverhalen over huisdieren en de meeste andere die ik tegenkwam, lijken een indicatie te zijn van hoe loyaal en verbonden met een plaats of persoon elke kat of hond was, wat ik meer hartverwarmend dan spookachtig vind. En jij? Zou je in paniek raken door een fantoomkat die langs je been strijkt of gewoon teleurgesteld zijn dat je geen knuffel krijgt?

Heb je spookachtige huisdierervaringen gehad of ken je iemand die dat heeft gedaan? Ik zou graag willen weten of u bereid bent uw verhaal te delen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je kat of hond deze Halloween meer laat glimlachen dan schrikken, kijk dan eens naar mijn Halloween-vlinderdasontwerpen (spookachtige geesten hierboven afgebeeld en pompoenen zijn ook beschikbaar) en kijk in welke jouw harige kameraad Bootastic eruit zou zien!

SPELD HET voor later

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Follow @JellyBeanDemo