Vlinderdassen, bretels en... De kleermaker

De Oost maatwerk

Jean-Paul Samson is de keurige en gedistingeerde eigenaar van De Oost Bespoke Tailoring, een uniek klassiek en eigentijds kleermakershuis aan de Overtoom in Amsterdam, Nederland. Een boetiekwinkel met een schat aan vaardigheid, kennis, charisma en een aantal serieus onberispelijke stoffenkeuzes.

"Wij geloven dat stijl meer is dan alleen uiterlijk. Het is het overbrengen van een aura van onderscheid, even moeilijk te definiëren als gemakkelijk te herkennen."

Hoe en waar heb je je vak leren kennen?

Ik ben net begonnen en heb geleerd door ervaring.

Op maat gemaakte peacoat

Wat is je favoriete stof en waarom?

Een goede stof hangt af van de persoon en de gelegenheid. Het hangt dus af van het soort kledingstuk, persoon en welke boodschap er overgebracht moet worden.

Over het algemeen kies ik persoonlijk voor 11 0z / 340 gram kamgaren wollen kleding. Bij voorkeur een vergelijkbaar gewicht voor broeken in Wol, Katoen of Mohair. Kleurgewijs geef ik de voorkeur aan Midnight Blue voor kostuums, blauw voor broeken of andere natuurlijke kleuren en tinten. Ik denk dat het soort weefsel ook een heel belangrijke rol speelt.

Wat is tot nu toe je favoriete opdracht geweest en waarom?

Ze zijn allemaal speciaal, maar een 'Vampire' Morningcoat (wat vreemd aangezien deze types 's nachts ronddwalen en de neiging hebben om bij daglicht te sterven), op een zeer hoog niveau wat betreft detailafwerking en constructie.

Vampier slipjas Vampier slipjas

Meestal heeft het te maken met de opdrachtgever. Bestellingen voor mensen met een handicap waarbij we een uitdaging oplossen zijn ook super.

Wat is volgens u een veel voorkomende misvatting over uw vak?

De inspanning die nodig is in uren, vaardigheden en dit kunnen overbrengen in een winstgevend zakelijk kader. Mensen kunnen waarderen wat ze niet willen begrijpen.

Maatpak en stropdas

Wie zou jouw droomklant zijn en waarom?

Niemand specifiek, ik kan met iedereen werken en stromen.

Wat is jouw persoonlijke favoriete Wool & Water design en waarom?

Het zou een op maat gemaakt stuk zijn, dus ik zou kiezen voor uw vlinderdassen, ik vind het prettig dat mijn vlinderdassen de exacte breedte van de revers hebben.

[Noot van de redactie: de nieuwe, binnenkort te onthullen Daydreamer Bow Tie-collectie heeft ontwerpen van 13 cm breed!]

Op maat gemaakt overhemd

Hoe voel je je als je een perfect maatpak draagt? 

Voor mij doet het niets omdat ik eraan gewend ben. Wat nog belangrijker is, is dat de manier waarop het door anderen wordt ontvangen, zakendoen gemakkelijk maakt. Het levert ook veel dagelijkse voordelen op, als eerste in de rij enz.

Het is een tool die Alpha op een ingetogen maar zelfverzekerde manier communiceert. Een sleutel om vele deuren te openen die je niet eens ziet.

Stijl is een weerspiegeling van uw ware waarden....

...zoals de meesten ontdekken dat ze papegaaien zijn die de waarden van anderen navolgen.

Volg De Oost Bespoke Tailoring op Instagram en YouTube of neem contact met hen op voor een persoonlijk of online adviesgesprek .

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Follow @JellyBeanDemo