Post Lockdown Stijlintenties: Feat. Gastbijdragers

Langzaam maar zeker gaan belangrijke delen van de wereld weer open, worden de lockdowns versoepeld en wagen we ons steeds vaker voorzichtig uit onze huizen en terug naar een echt sociaal leven.

Hoewel we nog ver verwijderd zijn van feesten, evenementen en bruiloften zoals we die kennen, nemen de mogelijkheden om te zien en gezien te worden geleidelijk toe. Hoe zal je persoonlijke stijl veranderen? Heeft het leven van Lockdown uw dagelijkse garderobe dramatisch of in toenemende mate beïnvloed? Heb je plannen voor een nieuwe look, een levendige omhelzing om jezelf uit te drukken door middel van je kleermakerskeuzes of neem je een paar van de comfortabele WFH-looks mee als je de voordeur uitgaat?

Tijdens de lockdown merkte ik dat ik steeds vaker naar accessoires greep om mijn humeur op te vrolijken en een gevoel van energie in mijn dagen te brengen.

Diverse afbeeldingen van een blanke vrouw in vlinderdas, bretels, stropdas of reversspeld

Aanvankelijk omarmde ik elke #DressUpFriday met strikjes , bretels en/of stropdassen . Toen begon ik dagelijks vlinderdasspelden aan te trekken, soms zelfs dubbel. Ik lanceerde toen de Mini Bow Tie-kettingen en deze werden mijn favoriet. Al deze accessoires hielpen me om me verbonden te voelen met mijn zelfgevoel, mijn individualiteit die me op zijn beurt een beetje grondde tussen alle angst en surrealisme van de pandemie en sociale en politieke aardbevingen van 2020.

Ik heb veel gedagdroomd terwijl ik me voorstelde wat ik zou dragen als ik eindelijk naar een café of een bar kon gaan, naar het huis van een vriend kon gaan voor het avondeten. Door de pandemie wil ik elk uitje na de lockdown omarmen als een feest, een evenement om te waarderen en om me voor aan te kleden. In de afgelopen 12+ maanden heb ik meer kleur omarmd dan voorheen en ik zie elke kans aangrijpen om 'fun' in mijn outfits te brengen met accessoires, of dat nu schoenen, vlinderdasjes of bretels zijn.

Ik vroeg me af of ik de enige was voor wie Lockdown dit kleermakerseffect had gehad, en ik nam contact op met verschillende dappere en inspirerende vrienden om hen te vragen naar hun ervaring en hoe ze verwachtten dat hun stijl na Lockdown zou veranderen of niet.

Blanke vreemde vrouw in overhemd met patroon, vest en vlinderdas zit in kleermakerszit

"Door op mijn plek te schuilen, kreeg ik toestemming om te ontwikkelen wat mijn dapperheid kan zijn. De grootste verandering was dat mijn schoenenkeuze meer inclusief sneakers was, aanvankelijk aangespoord door de bijna dagelijkse wandelingen door de buurt.

Eerlijk gezegd ben ik een soort newbie-sneakerhead geworden - voornamelijk Jordans. Schoenen zijn tenslotte het uitroepteken bij het stijlstatement. Bovendien, hoewel vlinderdassen nog steeds een hoofdbestanddeel van mijn dandy-kleding zijn (ze omlijsten een zoomscherm perfect!), Ben ik speelser geworden met kraagtypes die onherbergzaam voor hen zijn.

Dat legt meer de nadruk op visueel activisme op mijn alomtegenwoordige Amerikaanse vlag/regenboogvlag-reversspeld en andere statement-stukken ('You Are Beautiful'-reversspeld, Rainbow Bow Tie-halsketting en/of Bow Tie-reversspeld ).

Ik verwacht dat ik in een post-lockdown-wereld speelser zal blijven met streetstyle-dapperheid - met een doel."

- Dapper Mindy , visuele activist (Georgia, VS)

"Gezien de lakse stijl die de lockdown bood, wil ik een klassieke stijl terugbrengen, maar met een moeiteloos niveau van comfort. Verkleden is voor mij een vorm van spelen, grotendeels in lijn met het werk dat ik doe, dus ik kijk ernaar uit naar het hebben van werkevenementen die vragen om mijn zondagse best af te stoffen.

- Alexis Rodney , acteur (Londen, VK)

"Ik denk dat de pandemie, beperkende lockdowns en het collectieve trauma waarbij zovelen van ons dierbaren verliezen in deze periode bijna alle aspecten van ons leven hebben beïnvloed. We hebben moeten nadenken over zelfzorg en onszelf beschermen, en met zovelen van ons die zoveel tijd thuis doorbrengen, de voor de hand liggende manier die zich vertaalt in hoe we ons kleden, is een grotere afhankelijkheid van comfort, met meer casual en loszittende kleding en loungewear.Voor mij, nadat ik een zakelijke rol heb verlaten en mijn eigen bedrijf heb opgericht in 2019, Ik droeg niet meer dagelijks pakken, maar bij de weinige klantbezoeken die ik deed, droeg ik nog steeds een jasje (vaak met pochet), overhemd en nette schoenen - voor een antiquair/taxateur vormt dit de vereiste uitrusting en zie ik niet Ik ben niet echt iemand voor loungewear en ik probeer thuis redelijk slim te blijven, ik merk dat het me helpt om me te concentreren als ik nog steeds een beetje moeite doe, zelfs als niemand behalve de katten me ziet!

Nu het weer warmer wordt, ben ik ook begonnen met het dragen van katoenen overhemden met mandarijnkraag, vervaagde tinten zoals blauw en losse linnen broeken, dus dat wordt de zomer en dan is het weer wol als de herfst nadert. Ik denk net zo graag aan de stoffen als aan de kledingstukken zelf.

Maar kortom, ik denk dat mijn werk/cliëntgerichte stijl ongeveer hetzelfde zal blijven; mijn stijl thuis of casual zal na de pandemie waarschijnlijk formeler worden, omdat ik denk dat het toevoegen van een formaliteit me een scherper gevoel geeft, en alsof de pandemie me niet te veel heeft uitgeput.

- David Walker , Antiek en Fine Art Specialist, Antiques Roadshow US Expert, (Pennsylvania, VS)

"Nadat we het grootste deel van het afgelopen jaar thuis hebben doorgebracht, zijn we in een echt angstaanjagende neerwaartse spiraal terechtgekomen. Een van synthetische vezels en elastische tailles. Gewoon AFSCHRIKKELIJK!! Dus nu we uit de lockdown komen, beloven we om nog fantastischer te zijn dan ooit. En trouwens, we houden nog steeds van strikjes !"

- Derek en Isaac ook bekend als Social Bitches Edinburgh , bloggers en influencers (Edinburgh, VK)

De blanke man zit in de sneeuw in een lange zwarte jas

"Mijn persoonlijke stijl veranderde niet tijdens de lockdown. Sterker nog, mijn persoonlijke stijl en expressie door middel van kleding bleef expressief en avontuurlijk. Juist dat hield me enthousiast tijdens mijn uitstapjes. Mijn uitstapjes naar de winkelstraten en sociale kringen werden vervangen door wekelijkse voedingswinkels, maar dit gaf me gewoon de kans om elke zondagse voedingswinkel te behandelen als een kans om tijd te besteden aan mijn garderobe en mijn gevoel van expressie door middel van kleding.

Ik denk dat het me ook meer zelfvertrouwen en een gevoel van spel heeft gegeven bij het kiezen van kleding, omdat het me heeft doen beseffen hoe belangrijk ik het waardeer als een kanaal van expressie, individualiteit en karakter."

- Ben Boden , muzikant (Northampton, VK)
----------------
Als dit bericht je heeft geïnspireerd om nieuwsgierige, creatieve accessoires te ontdekken om toe te voegen aan je post-lockdown-garderobe en -looks, kun je mijn handgemaakte vlinderdassen , bretels , stropdassen , vlinderdas-reversspeldjes en mini-vlinderdaskettingen vinden die allemaal beschikbaar zijn om door te nemen door op het vervolgkeuzemenu hierboven te klikken.
----------------
Ik zou graag willen weten hoe uw stijl werd beïnvloed door de lockdown en wat u hoopt en/of verwacht dat het zal zijn zodra uw wereld weer opengaat. Laat hieronder een reactie achter en ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Follow @JellyBeanDemo