4 Dappere cocktailbars voor glamourzoekers in Amsterdam

Crème vlinderdas met zwart Martin glaspatroon in doos

Soms benaderen mensen me om me te vertellen dat ze mijn strikjes mooi vinden (maakt mijn dag altijd goed) maar ze weten niet waar ze er een zouden dragen. Deze blogserie probeert dat raadsel te beantwoorden met een aantal fantastische, keurige plekken en evenementensuggesties waar je je limited edition handgemaakte vlinderdas kunt bestellen en een bal kunt hebben terwijl je bezig bent.

Nu World Cocktail Day (vrijdag 13 mei) nadert, en daarmee de lancering van mijn nieuwe Bow Tie: The Cocktail , dacht ik dat ik een paar mooie cocktailbars hier in Amsterdam zou delen. Typisch low-key glamoureuze plaatsen waar het dragen van een vlinderdas je ervaring naar een hoger niveau zal tillen en je waarschijnlijk zal identificeren een paar nieuwe maatjes, ook vol bewondering voor jouw stijl van boorden.

Crème vlinderdas met Martini-bril op houten tafel

Cocktails en vlinderdassen zijn een perfect paar als het gaat om old school elegantie. Als ze zorgvuldig en met aandacht worden gekozen, zitten beide boordevol vakmanschap en blik maak van een gewone dag een gebeurtenis van vreugde en nieuwsgierigheid.

Ik maakte kennis met cocktails door mijn liefde voor klassieke Hollywood-films. Bette Davis nippend aan een martini met een vakkundig gebogen wenkbrauw maakt indruk op een meid.

Voor alle duidelijkheid, mijn liefde en pleidooi voor een goede cocktail gaat niet over dronken worden, integendeel, het gaat over toegankelijke elegantie, het creëren van een moment van luxe van een dag van alledaagsheid. Te veel cocktails brengen de man/vrouw in de war (en soms de vlinderdas) en verijdelen het hele punt van de ervaring.

Dus nip en geniet terwijl ik enkele van de cocktailbars waar ik van hou hier in Amsterdam deel.

De Vliegende Hollanders:

Singel 460 / Website

In een gebouw uit 1662, met een door de overheid beschermd beschilderd plafond, runnen de wereldberoemde bartenders Timo Janse en Tess Posthumus deze prachtige bar in hartje Amsterdam. The Flying Dutchmen viert de ware kunst van cocktails en sterke drank. Timo en Tess zijn toegewijd om de mixologiecultuur naar Amsterdam te brengen en runnen ook de jaarlijkse cocktailexpo, 'Perfect Serve Barshow', waar collega's van over de hele wereld samenkomen om masterclasses te geven, vaardigheden te demonstreren en nieuwe innovaties te delen.

Bekroond met een groot aantal Best Cocktail Bar-onderscheidingen van publicaties zoals GQ, Esquire en prijsuitreikingsinstanties tot in New Orleans, VS, wil je de vloeibare lekkernijen die in deze bar worden aangeboden niet missen.

En je vlinderdas zal zeker welkom zijn!

Tafelreserveringen beschikbaar via de website.

Verbergen in duidelijk zicht

Verbergen in duidelijk zicht:

Rapenburg 18 / Website

Stepping into Hiding in Plain Sight is de droom van een vintage liefhebber. Intiem en op 2 niveaus, deze kleine bar in speakeasy-stijl zit boordevol merkwaardige details, van de menupresentatie (handgebonden boeken) tot het glaswerk en de taxidermie aan de muren.

Het menu is net zo heerlijk als het decor en de sfeer is altijd fantastisch. Trakteer uw verbeelding en uw smaakpapillen en trek zeker een vlinderdas aan, u past er precies bij!

Tafelreserveringen vereist voor groepen van 4 of meer

Tales & Spirits Amsterdam

Verhalen en geesten

Lijnbaanssteeg 5-7 / Website

Toegewijd aan het combineren van prachtige klassieke en vintage elementen met een eigentijdse mentaliteit om je te verbazen, deze cocktailbar is leuk.

Elke cocktail heeft een verhaal en een verhaal dat Tales & Spirits graag deelt, vind jouw favoriet en wie weet word jij er wel onderdeel van!

Met een jurk om indruk te maken op de dresscode, zou je kunnen aannemen dat een vlinderdas een vereiste is en zeker zal helpen de deur te openen naar je volgende geweldige cocktail in Amsterdam-ervaring.

Deur 74

Deur 74

Reguliersdwarsstraat 74 / Website

Een bar in verbodsstijl, wat betekent dat ze het niet gemakkelijk maken om te vinden, maar als je er eenmaal bent, geniet ervan, leun achterover en geniet.

Klassieke cocktails in een verfijnde sfeer, zeker een cocktailbar om te ervaren als je hier in Amsterdam bent. Ik moedig u aan om te reserveren en een vlinderdas te dragen - de eerste indruk aan de deur, met name deur 74, kan de weg vrijmaken voor een fantastische avond om nooit te vergeten ... als u niet te veel toegeeft.

Boekingen mogelijk tot 8 personen via de website.

-----

Cocktailstrikje

De Cocktail Bow Tie wordt op vrijdag 13 mei om 9.00 uur gelanceerd, Curio-abonnees zullen die ochtend een kortingscode in hun inbox vinden - om je hier aan te melden

Ik ben altijd op zoek naar nog een mooie cocktailbar om te ervaren, dus als je er hier in Amsterdam een ​​hebt gevonden waarvan je denkt dat het een vermelding verdient, vooral als het een keurige dickie bow verwelkomt, laat het me dan weten in de reacties.

Ik zou ook graag je favoriete drankje willen weten ... heb je de Dapper Apple geprobeerd?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.