Hoe te kleden als een Wes Anderson-personage: 5 stijltips

Stijltips van Wes Anderson

Welkom, mede Wes Anderson-enthousiastelingen en appreciators van alle grillige dingen!

Als je, net als ik, een fan bent van de zorgvuldige en nieuwsgierige esthetiek van de films van Wes Anderson, voel je je misschien geïnspireerd om je dagelijkse stijl te doordrenken met een vleugje van zijn kenmerkende charme. En als dat zo is, bent u absoluut op de juiste plek.

In deze blogpost zal ik de kunst van het kleden als een Wes Anderson-personage uitsplitsen, met natuurlijk extra aandacht voor hoe het opnemen van mijn eigen Wool & Water, op bestelling gemaakte gebreide vlinderdassen , stropdassen en bretels , zal helpen bereiken die merkwaardig unieke en creatieve stijl waar zijn personages zo herkenbaar voor zijn.

De Wes Anderson-esthetiek in een notendop:

Ongeacht het personage, ongeacht de wereld die Wes Anderson voor hen heeft gecreëerd om in te leven, stilistisch gezien zijn het allemaal kleermakersavonturen die nostalgie, creativiteit en een vleugje eigenzinnigheid vieren. Wes Anderson heeft een kenmerkende visuele stijl, een stijl die nauwgezette aandacht voor detail gebruikt en je kunt een eerbetoon brengen aan zijn iconische personages door middel van je keuze aan creatieve accessoires.

Ik heb de Wes Anderson kleermakersesthetiek opgesplitst in 5 hoofdelementen . Als je elk van deze als uitgangspunten gebruikt, creëer je een stijlfundament dat een eerbetoon is aan Wes Anderson-personages terwijl je toch een authentieke kwaliteit aan je look behoudt. Authenticiteit is immers de beste stijl.

Wes Anderson vintage kleding inspiratie

Wool & Water Quirky Accessories: The Butterscotch Bow Tie moet nog gelanceerd worden, voor eerste toegang meld je aan voor mijn mailinglijst The Curio

1. Gebruik vintage esthetiek:

Wes Anderson-films staan ​​bekend om hun nostalgische en retro-geïnspireerde beelden. Wanneer je je kleedt als een Wes Anderson-personage, kun je door te kiezen voor gebreide strikjes, stropdassen en bretels meteen een vintage charme in je outfit uitstralen.

Combineer een getextureerde stropdas of vlinderdas met een T-shirt met kraag, vest (of gebreid vest), katoenen rok of broek en brogues of eenvoudige gympen. Denk na over je kleurenpalet en gebruik je favoriete accessoire om een ​​accentkleur te introduceren of kies voor een ontwerp dat bijna perfect bij je overhemd past voor een verheven eigentijdse maar eigenzinnige esthetiek.

Kies ontwerpen met patronen die het midden van de 20e eeuw oproepen, zoals geometrische vormen, gedurfde strepen of grillige motieven.

Wes Anderson Mix en Match kledingopties voor inspiratie

Eigenzinnige wol- en wateraccessoires: de Loveheart-vlinderdas € 83,99 en de mosterdgele stropdas € 59,99

2. Mix en match patronen:

Een van de kenmerken van elk Wes Anderson-personage is hun eigenzinnige en eclectische stijl. Experimenteer met het mixen en matchen van patronen om visueel interessante outfits te creëren. Combineer een Wool & Water vlinderdas met een overhemd met patroon, of leg een gebreide stropdas onder een trui met subtiel patroon. Speel met contrasterende kleuren en texturen om die kenmerkende Wes Anderson-geïnspireerde look te bereiken.

Mix- en matchopties van Wes Anderson voor dames

Wol & Water eigenzinnige accessoires: De vlinderdas van Butterscotch En Blue Sky Suspenders moet nog worden gelanceerd, voor eerste toegang meld je aan voor mijn mailinglijst The Curio

Extra eigenzinnige tip: om de kenmerkende combinatie van Wes Anderson van zowel vintage als eclectische elementen te bereiken, kiest u overhemd- of sweaterontwerpen met patronen die het midden van de 20e eeuw oproepen. Zoals geometrische vormen, gedurfde strepen of grillige motieven.

3. Besteed aandacht aan de details:

De personages van Wes Anderson staan ​​bekend om hun ijverige aandacht voor detail, en hun stijl weerspiegelt dit. Door je outfits te voorzien van zorgvuldig gekozen details, breng je de Wes Anderson-esthetiek naar je stijl. Kies voor gebreide vlinderdassen of stropdassen met unieke versieringen zoals geborduurde motieven of contrasterende biezen. Denk aan een broche of speld, een vintage geïnspireerde hoed of een bijzonder paar sokken. Voeg bretels toe met interessante texturen of vintage-geïnspireerde hardware voor een extra vleugje karakter.

Wes Anderson Burgundy kleurenpalet outfit voor dames

Shop de accessoires: Roze mini vlinderdas ketting € 22 en de Dark Skies vlinderdas moet nog gelanceerd worden, voor eerste toegang meld je aan voor mijn mailinglijst The Curio

4. Kies voor een kleurenpalet:

De films van Wes Anderson kunnen worden gekenmerkt door hun verschillende kleurenpaletten, die elk bijdragen aan de algehele visuele stijl van de wereld die hij heeft gecreëerd. Wanneer je je kleedt als een Wes Anderson-personage, overweeg dan het algehele kleurenschema van je outfit en streef naar samenhang.

Wes Anderson-outfit voor heren in crème en butterscotch

Shop de accessoires: D e grijze en Butterscotch-bretels moeten nog worden gelanceerd, voor eerste toegang meld je aan voor mijn mailinglijst The Curio 

Kies vervolgens accessoires in kleuren die passen bij of passen binnen dat specifieke palet. Denk aan pastelkleuren, gedempte tinten of zelfs gedurfde primaire kleuren, afhankelijk van je huidskleur en persoonlijke voorkeuren. Uw accessoire kan een accentkleur introduceren of een variatie op het bestaande kleurenschema.

Een selectie van op Wes Anderson geïnspireerde speelse accessoires

Shop de accessoires: de groene bretels € 147,50 en mini vlinderdas ketting € 22

5. Omarm eigenzinnige accessoires:

De personages van Wes Anderson zijn vaak versierd met unieke en excentrieke accessoires. Wees niet bang om speelse en onverwachte elementen in je outfit te verwerken. Overweeg een vintage-geïnspireerde broche of een speelse reversspeld aan je jas of trui toe te voegen. Zoek naar bretels met onderscheidende patronen of ongebruikelijke materialen om die eigenzinnige Wes Anderson-esthetiek verder vast te leggen en over te brengen.

Extra eigenzinnige tip: speur handwerkmarkten, onafhankelijke winkels en liefdadigheidswinkels af op ongebruikelijke spelden of broches, kettingen of haarclips. Idealiter stukken die resoneren met uw persoonlijke interesses, passies of hobby's.

Een man en een vrouw zitten met speelkaarten naast een tafel, ze dragen allebei gebreide bretels en stropdassen

De Wes Anderson-inspiratie achter Wool & Water

Het zou nalatig zijn om niet te vermelden hoeveel inspiratie de op details georiënteerde wereld van Wes Anderson speelt in mijn Wool & Water-ontwerpen. Kijk maar eens naar mijn allereerste lookbook-shoot, "So Many Curious Things" . Ik heb eigenlijk een Wool & Water-versie gemaakt van een Wes Anderson-wereld.

Mijn gebreide vlinderdassen, stropdassen en bretels streven ernaar de essentie van zowel tijdloze elegantie als eigenzinnige verfijning te belichamen. Door vintage esthetiek te combineren met moderne designgevoeligheden, helpt een Wool & Water-accessoire het perfecte stilistische startpunt te bieden om je innerlijke Wes Anderson-geïnspireerde stijl te ontsluiten en te vieren.

Picknickscène van een man en een vrouw met strikjes en bretels

De bedoeling achter het vakmanschap en de aandacht voor detail van Wool & Water is dat je op het moment dat je een van mijn limited edition vlinderdas-, das- of bretelontwerpen draagt, wordt getransporteerd naar een wereld waar patronen, texturen en kleuren samenkomen (zie wat heb ik daar gedaan?) harmonieus en grillig ... net als een film van Wes Anderson. Dus, zonder verder oponthoud, laten we onderzoeken hoe we de kunst van het kleden als een Wes Anderson-personage onder de knie kunnen krijgen, met behulp van een stijlvolle Wool & Water vlinderdas, stropdas of bretels.

En nu voor de epiloog...

Je kleden als een Wes Anderson-personage wordt bereikt door je individualiteit te omarmen, aandacht voor detail te tonen en een integraal vleugje eigenzinnigheid toe te voegen.

Door unieke en creatieve accessoires, zoals gebreide strikjes, stropdassen en bretels, in je outfits op te nemen, kun je een stijlvolle en onderscheidende look creëren die een eerbetoon is aan de esthetiek van deze iconische filmregisseur, terwijl je je outfit toch draagbaar houdt zonder in een kostuum te vervallen categorie.

Geïnteresseerd in het opnemen van strikjes , stropdassen , bretels en mini vlinderdasspelden en halskettingen in uw door Wes Anderson geïnspireerde esthetiek? Ik maak graag uw ontwerpkeuze speciaal voor u! En ja , ik bied heel graag aangepaste ontwerpen aan voor uw specifieke en perfecte kleurenpalet naar keuze.

Klik op de hyperlinks of menu's hierboven om de collecties te zien.

PIN het voor later!

Wees geen vreemde, meld je aan voor mijn nieuwsbrief, The Curio , om vooraf en exclusief toegang te krijgen tot alle nieuwe vlinderdas-, das- en bretelontwerpen, speciale aanbiedingen plus kijkjes in de merkwaardige en creatieve schat die ik elke maand online vind om mee te delen Jij.

1 reactie

Lovely article, Alice! I thoroughly enjoyed reading this and it’s inspired me to hunt out more whimsy in my wardrobe!

zoe millman

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Follow @JellyBeanDemo